İlgilendiiğiniz kategoriyi seçerek o kategorideki içerikleri listeleyebilrsiniz...

Yüksek Bilinç Seviyeleri ve Beyin Dalgaları - | Tuğçe Güneş Videoları |, Parapsikoloji - Dogaustu.net

Yüksek Bilinç Seviyeleri ve Beyin Dalgaları

Originally posted 2018-11-08 02:26:06.

İnsan beyni sürekli olarak iş başında olan, elektrik sinyalleri gönderen, iletişim kuran, yeni sinirsel bağlantılar kuran ve benzeri şekillerde iletişimini sürdüren karmaşık bir varlıktır. Beyin dalgaları olarak da bilinen beyin tarafından üretilen bu elektriksel aktivite, aklımızı yansıtır. Gerçeklik dış etkilere dayanmaz, ancak düşüncelerimize, algılarımıza ve duygularımıza dayanan içsel bir süreçtir. Bu beyin dalgası frekanslarını incelememizi derinleştirirsek, gerçekliğimizi kontrol edebiliriz.

Beş çeşit beyin dalgası vardır – Beta, Alfa, Teta, Delta ve Gama

Her insanda, bu farklı durumları bir günde çeşitli zamanlarda deneyimlemek tamamen doğal bir biyolojik olaydır.

Her beyin dalgasının kendine özgü bir bilinç durumunu temsil eden kendine özgü bir karakter kümesine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Her bir beyin dalgası durumu, saniyedeki devirlerde (Hz) ölçülen belirli bir frekans aralığında gerçekleşir.

Her çeşit beyin dalgası çocukluk döneminde zihinsel gelişimimizde kritik bir rol oynamıştır. Ve bugün, yetişkinler olarak sağlığımızı ve canlılığımızı korumada önemli bir rol oynamaktadırlar. Farklı beyin dalga durumlarına ve ilgili faydalara ve deneyimlere bir göz atalım –

Beta (12 ila 30 Hz)

Beta, normal uyanma bilincimizin beyin dalgalarıdır. Akıl, zihinsel aktivitelere aktif olarak katıldığında, uyanıklığın, mantıksal düşünmenin, problem çözme yeteneğinin, konsantrasyonun yükselmiş haliyle ilişkilidir. Aktif sohbette bulunan bir kişi gibi, spor yapmak veya bir sunum yapmak da Beta durumunda olabilir. Fakat daha yüksek Beta seviyeleri de stres, endişe ve huzursuzluk ile sonuçlanır.

Çoğu insan uyanık yaşamlarını beta bir halde geçirir, pek çok insanın bugünün dünyasında yüksek stres seviyelerini tecrübe etmesine şaşmamak gerekir. Aynı zamanda, günlük hayatta etkili bir şekilde çalışmak için Beta gereklidir.

Alfa – (8 ila 12 Hz)

Alfa beyin dalgaları, oldukça rahat bir farkındalık durumuna dönüşen Beta’ya kıyasla daha yavaştır. Doğal olarak rahat ve yaratıcı olan insanlarda normal bir beyin dalgası. Hayal kuruyormuşsunuz gibi, ya da biri gözlerini kapatıp meditasyon yaptığında bile, bu frekans hayal gücünüzü, hafızanızı, konsantrasyonunuzu, yaratıcılığınızı geliştirir, stresi azaltır, böylece öğrenmeye ve performansa odaklanabilirsiniz.

Meditasyon alfa dalgalarında artışa neden olur, bu nedenle birçok meditasyon ve enerji iyileştirme teknikleri gevşeme ve iyileşme için bir alfa beyin dalgası kullanır. Esrar kullanımı bile beyindeki alfa dalgalarındaki artışa bağlanmıştır. Çocuklar yetişkinlerden çok daha yüksek alfa beyin dalgalarına sahip olma eğilimindedir.

Teta – (4 ila 7 Hz)

Teta beyin dalgası derin gevşeme ve meditasyon, hafif uyku veya REM rüya durumu da dahil olmak üzere berrak rüya sırasında ortaya çıkar. Zihnin derin bir kavrayışa, ileri sezgiye, şifaya ve birliğe sahip olduğu, bilinçaltınızın gevşeme halidir – Teta dalgalarında zihinlerimiz evrene bağlanabilir ve hayatı iyileştirici değişiklikler ortaya koyabilir.

Ayrıca canlı görselleştirmeler, harika bir ilham ve derin yaratıcılık yaşayabilirsiniz. Beyin frekansı ne kadar düşükse öğrenme o kadar hızlıdır. Meditasyon ya da yoga çok rahatlatıcı olduğu için düşünülür, çünkü zihni teta dalgalarını oluşturmaya başladığı bir duruma uyarırlar. İnsanlar beyinleri teta beyin dalgalarıyla dolduğunda paranormal ve psişik deneyimlere sahip olma eğilimindedirler.Çoğu çocuk ve genç, teta beyin dalgası yeteneğine sahiptir.

Delta – (0.5 ila 4 Hz)

Delta dalgaları frekansta en yavaş olanıdır, ancak genlikteki en yüksek değerlerdir. Derin, rüyasız bir uykuda gözlemlenen bu frekans, elde edilen bilginin bilinçli düzeyde başka türlü elde edilemediği evrensel zihin ve kollektif bilinçdışının kapısıdır.

Delta beyin dalgası durumları uzun zamandır iyileşme ile ilişkilendirilmiştir, çünkü derin uyku rejenerasyon ve vücudunuzun kendi kendini iyileştirme mekanizmaları için gereklidir! Meditasyonda delta dalgalarının, tecrübeli uygulayıcıların bilinçdışı zihnine erişmesine yardımcı olduğu söylenir. Bebeklerin dominant bir beyin dalgasıdır (24 aya kadar) ve hatta derin uykuda yetişirler.

Gama (25 ila 100 Hz)

Gama beyin dalgası, bireyin içgörü ya da üst düzey bilgi işleme patlamaları yaşayabileceği beynin çalıştığı en hızlı frekanstır. Tibet Budist rahipleri üzerindeki deneyler, zihinsel durumlar ve gama dalgaları arasında bir korelasyon göstermiştir. Rahiplerin şefkat duygusu yaratmaları istendiğinde, beyin aktiviteleri ritmik, tutarlı bir şekilde gama frekansına girmiştir.

Beyin dalgası durumlarının değiştirilmesi

Hepimiz bu beyin dalgası frekanslarını her gün farklı zamanlarda deneyimliyoruz, bu da bizi farklı bilinç düzeylerine götürüyor. Uyanıkken olduğu gibi, uyurken olduğu gibi farklı bir beyin dalgası durumundasınız. İstediğiniz bilinç seviyesine ulaşmak için beyin dalgası düzeninizi değiştirebilirsiniz. Örneğin, stresli hissettiğinizde geceleri uyuyamazsanız, beyin dalgalarınızı, ses kullanarak uykuya karşılık gelen frekansta senkronize edebilirsiniz.

Beyin dalgası frekanslarınızı harici bir ses uyaranıyla senkronize etme tekniği, Brainwave Entrainment olarak bilinir .

Bu süreç bir süre devam ettikçe, beyin dalgası harici ses frekansına ayarlanır ve bu sesin belirli frekans seviyesine (alfa, teta veya delta) ulaşır.

Fakat meditasyon yapabiliyorsanız, dışsal uyarana ihtiyacınız yoktur. Meditasyon sırasında sakin ve rahat bir duruma ulaşırsınız, bu bilinçliliğin alfa halidir. Meditasyon derinleştikçe kendinizi daha sakin ve odaklanmış buluyorsunuz ve beyin dalgası seviyesi teta (ve son olarak da delta) durumuna ulaşıyor.

Beyin Dalgası Entegrasyon Yolları

Binaural Tonları

İnsan kulağına 20 Hz’den düşük frekanslı bir ses nasıl duyulabilir? Cevap, Binaural ritimleri olarak bilinen özel bir sestir. Yaptığı şey, her kulağa iki farklı frekansın çalınmasıdır. Beyin, iki frekans ve ton arasındaki farkı üçüncü ‘binaural ritmi’ olarak algılar.

Böylece 400 Hz’yi sağ kulağa ve 410Hz’lik sol kulağa (stereo kulaklıklar kullanarak) dinletirsiniz, beyniniz 10 Hz’de üçüncü bir binoral vuruş üretir ve bu da iki ton arasındaki farktır. 10 Hz aynı zamanda hafif gevşeme, meditasyon ve yaratıcı düşünmeyi sağlayan alfa frekansına eşittir.

Binaural Beats, size birçok açıdan yardımcı olacak bazı mükemmel sonuçları size anında sağlayacaktır. Binaural Beats (Dinlerken kulaklık kullanın)

Isochronic tonları

Isochronic, binaural atımlardan daha yoğun ve daha etkili olarak kabul edilir. Bir isochronic tonu, belirli bir modelde açılan ve kapanan tek bir tondur. Her bir ton farklıdır ve beyinde kalıcı bir etki yaratabilmek için eşit aralıklıdır.

Temel olarak beynimiz daha çok daha rahat hissetmemize, daha güçlü ve huzurlu bir meditatif hal almamıza ve daha iyi görselleştirmemize olanak tanıyan binoral atımlarla aynı etkileri elde etmek için çok daha az iş yapmalıdır. Kulaklık kullanmanız önerilir. Binoral atımlara iyi tepki vermeyen çoğu insan, çoğu zaman isochronic tonlarına çok iyi cevap verir.


Açıklanamayan Doğaüstü Olaylar 28 Mart 2024 28 Mart 2024 — 16:53
Dikkat! Bu alanda göndermiş olduğunuz mesajlar tüm ziyaretçiler tarafından görüntülenebilir. Göndermiş olduğunuz mesajların toplum ve site kurallarına yakışır saygılı & seviyeli içerikler olmasına dikkat ediniz ...
Tüm mesaj içeriklerinin de ziyaretçiler tarafından görüntülenebileceği nedeni ile özel kimlik bilgisi ya da kötüye kullanımı mümkün olabilecek içeriklerinizi lütfen mesajlarınızda paylaşmayınız. Bu gibi içerikli mesajlar yapılan düzeli denetimler ve şikayetler yolu ile tespit edilerek yayından kaldırılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

Yorum Yap

Bu Olaya Benzer Olaylar