Site iconAçıklanamayan Doğaüstü Olaylar

Nazi Gaz Odaları

An Auschwitz gas chamber as seen in Verdict On Auschwitz, A film by Rolf Bickel and Dietrich Wagner. a First Run Features release.

Originally posted 2016-05-04 23:36:29.

Günümüzde bazı ülkeler tarafından serbest bırakılırken bazı ülkelerce yasak olan “ötenazi” kavramı insanların belleğine İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından kazınmaya başlamıştır. Kusursuz ırka ulaşma çabasında olan Naziler bedensel veya zihinsel engelli esirlerden, kendi halklarından kurtulmak için “ötenazi” yöntemleri geliştirmeye başlamışlardır. Naziler yaşamasının herhangi bir avantajı olmadığını düşündükleri vatandaşlarını kurmuş oldukları gaz odalarında sistemli bir şekilde öldürüyorlardı. Nazilerin “ötenazi” işlemi için o dönemde 6 farklı gaz odası kurduğu bilinmektedir. Hartheim, Sonnenstein, Bernburg, Hadamar, Grafeneck ve Bradenburg “ötenazi” için kullanılan gaz odalarına Naziler tarafından verilen isimlerdir. Gaz odalarından bir kısmında sistematik ölümler için saf gazlar tercih edilirken bir kısmında da kimyasal olarak işlenmiş karbonmonoksit gazları tercih ediliyordu.

Gaz odaları sadece ülke içerisinde “ötenazi” işlemleri için kullanılmıyor, toplu ölümlerin bu şekilde yapılabileceği anlaşıldığı için cephede de kullanılması planlanıyordu. Bu nedenle gaz odalarının hareketli versiyonlarını üreten Naziler araçların su ve hava geçmeyecek şekilde tasarlanmasına özen göstermiştir. Gaz arabalarından önce de “Mobilize Katliam Birlikleri” vasıtasıyla kimyasal kullanarak toplu ölümlere sebebiyet veren Naziler artık insan gücünü en aza indirgeyerek makineyle ölümü yaymanın yolunu bulmuştu. “Mobilize Katliam Birlikleri” ve gaz arabalarının maliyetleri kıyaslandığında gaz arabalarının maliyet olarak da çok avantajlı olduğu ortaya çıkmıştır. Yahudilerin, Çingenelerin, zihinsel ve fiziksel engellilerin öldürülmesi için gaz odaları yeterli gelmiyordu. Gaz odalarında daha fazla insanın canını almak için Nazi Subaylarının esirleri elleri havada gaz odalarına soktuğu rivayetleri de dolaşmaktadır. Gaz odalarına giren insanların duş almaya girdiklerini düşünmeleri ise büyük bir trajedidir. Yüz binlerce insanın öldürülmesinin gaz odalarında gerçekleşmesi zaman açısından sıkıntı yarattığı için ülke içinde de gaz arabaları kullanılmaya başlanmış ve insan kıyımının daha seri bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmıştır.

Naziler savaş dönemi boyunca kimyasal gazlardan faydalanmış ve en hızlı ölümü bulmak için sürekli deneyler yapmışlardır. Gaz odalarının ve gaz arabalarının sonrasında Zyklon B gazının direkt olarak havaya vermeyi deneyen Naziler yaklaşık olarak 850 kişinin çok kısa sürede ölmesine neden olarak en hızlı gazla öldürme yöntemini bulmuş ve savaş sırasında bu yöntemi sıklıkla kullanmışlardır.

Exit mobile version