İlgilendiiğiniz kategoriyi seçerek o kategorideki içerikleri listeleyebilrsiniz...

Çanakkale’de yer değiştiren mezar - Doğaüstü Olaylar - Dogaustu.net

Çanakkale’de yer değiştiren mezar

Originally posted 2016-05-05 13:18:19.

Çanakkale’de Seyvan ve Çakıroba Köyleri arasında kalan Issız Cuma mezarlığında açıklanamayan ve görenleri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Bu bölgede 1335 yılında yapılan camiye, kendinden başka yapının yapı inşa edilmediği alanda bulunduğundan, bölge halkı tarafından ‘Issız’ ismi verildi. Sadece Cuma namazlarının kılınmasıyla zamanla Issız Cuma adını alan bu camiye ait mezarlıkta yaşanan sırlarla dolu olayı duyanlar, Çanakkale’de yer değiştiren mezar ı ziyarete gidiyor.

55ea999ef018fbb8f88a9055

Çanakkale’ nin Seyvan köyünde bundan tam 52 yıl önce Hatice Erkek bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Çocuğuna Ayşe ismini koyan Hatice Erkek, doğumdan kısa bir süre sonra vefat etti. Hatice’nin ölümünden sonra Emine Ungurlu, Ayşe’nin sütannesi oldu. Ancak Ayşe de Hatice Erkek’in ölümünden 20 gün sonra hayatını kaybetti. Anne ve kızını aynı mezarlığa defneden aile yakınları, ziyarete gittiklerinde şok olacakları manzarayla karşılaştılar.  İki mezar birleşmişti! Şaşkına döndükleri bu olayda mezarları ayıran aile fertleri, sonraki ziyarette de mezarların birleştiğini gördü. Defalarca ayrılan mezarlar her seferinde bir araya geliyordu.

Olaya bizzat tanık olanlardan biri de Ayşe’nin sütannesi Emine Ungurlu… Hatice Erkek ile yakın dönemde doğum yaptığını ve bir erkek çocuğu olduğunu; Hatice Erkek’in ölümünden sonra öksüz kalan Ayşe’yi birkaç defa emzirdiğini söyleyen Emine Ungurlu, Ayşe’nin vefat edip defnedilmesinden sonra mezarların birleştiğine tanık olduğunu ifade etti.’’ Mezarları birçok kez ayırdılar ancak her seferinde yine birleşti, birbirine değdi ‘’diyen Emine Ungurlu son ayırmadan sonra şu anda dahi mezarların bitişik olduğunu söyledi. Görenleri şaşkına çeviren ve açıklaması zor olan bu olayı duyan ilgililer ve akrabalar, mezarlığı ziyarete geldiğinde iki mezarın da bitişik olduğunu gördüler. Bölge halkı ise Çanakkale’de yer değişen mezarların kendilerini şaşkına çevirdiğini ve ıssız Cuma mezarlığında garip olaylara tanık olduklarını ifade etti.


Açıklanamayan Doğaüstü Olaylar 14 Nisan 2024 14 Nisan 2024 — 02:38
Dikkat! Bu alanda göndermiş olduğunuz mesajlar tüm ziyaretçiler tarafından görüntülenebilir. Göndermiş olduğunuz mesajların toplum ve site kurallarına yakışır saygılı & seviyeli içerikler olmasına dikkat ediniz ...
Tüm mesaj içeriklerinin de ziyaretçiler tarafından görüntülenebileceği nedeni ile özel kimlik bilgisi ya da kötüye kullanımı mümkün olabilecek içeriklerinizi lütfen mesajlarınızda paylaşmayınız. Bu gibi içerikli mesajlar yapılan düzeli denetimler ve şikayetler yolu ile tespit edilerek yayından kaldırılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Olaya Benzer Olaylar